úterý 22. dubna 2014

Klasika: Smažený řízek se šťouchanými brambory


Asi není moc věcí co k tomu psát, v žebříčku nejoblíbenějších jídel v ČR je na prvních příčkách. Je to prostě česká klasika, pro někoho nedělní oběd, slavnostní jídlo, či jídlo na cesty.

Ať už je to řízek kuřecí, vepřový, hovězí či snad telecí, vždy potěší a neurazí. Neznám člověka, co by řízek nikdy neochutnal nebo mu nechutnal.

Recept na "český řízek" vznikl z původně rakouského receptu na tzv. vídeňský řízek, který je v originálu telecí.

A s čím smažený řízek kombinovat?
V České republice se asi nejčastěji jí s bramborovým salátem, šťouchanými brambory a třeba nějakým salátem (tak, jak na fotce), bramborovou kaší nebo jen s chlebem - "cestovní verze".

Bon appetite!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře.
Upozorňuji, že nevhodné, urážející komentáře budou smazány.