Asi není moc věcí co k tomu psát, v žebříčku nejoblíbenějších jídel v ČR je na prvních příčkách. Je to prostě česká klasika, pro někoho nedělní oběd, slavnostní jídlo, či jídlo na cesty.
Ať už je to řízek kuřecí, vepřový, hovězí či snad telecí, vždy potěší a neurazí. Neznám člověka, co by řízek nikdy neochutnal nebo mu nechutnal.
Recept na "český řízek" vznikl z původně rakouského receptu na tzv. vídeňský řízek, který je v originálu telecí.
A s čím smažený řízek kombinovat?
V České republice se asi nejčastěji jí s bramborovým salátem, šťouchanými brambory a třeba nějakým salátem (tak, jak na fotce), bramborovou kaší nebo jen s chlebem - "cestovní verze".
Bon appetite!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentáře.
Upozorňuji, že nevhodné, urážející komentáře budou smazány.