úterý 22. dubna 2014

Někdo to rád sladké: Medový perník s povidly



  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku medu
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 a 1/2 hladké mouky
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce koření (skořice, hřebíček, badyán, anýz, nové koření, ...)
  • 300 g povidel
  • hoblinky hořké čokolády na posypání

Na pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte 2-3 lžíce cukru, nechte zkaramelizovat. Přidejte med a koření. Vše důkladně smíchejte a nechte zchladnout. Vzniklou hmotu přelijte do mísy, přidejte žloutky, mléko, mouku, prášek do pečiva a kakao. Řádně zamíchejte a nakonec vmíchejte do těsta sníh z bílků. Hotové těsto dejte do kulaté formy a pečte při 180 °C asi 30-35 minut.

Hotový korpus nechte vychladit, poté ho dvakrát prořízněte a potřete povidly. Povrch perníku také potřete a nakonec posypejte hoblinkami čokolády.


Bon appetite!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře.
Upozorňuji, že nevhodné, urážející komentáře budou smazány.