Připravte si:
- 500 g zeleného hrášku
- 3 brambory
- 1 cibuli
- 2 l zeleninového vývaru
- 0,5 l mléka + 5 lžic hladké mouky
- sůl, pepř, olej
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou měkké. Poté přidáme hrášek, prohřejeme a odstavíme. Tento základ rozmixujeme a dáme opět na sporák. Jakmile polévka začne vřít, přilijeme mléko rozmíchané s hladkou moukou a pořádně zašleháme metlou. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s kopečkem zakysané smetany a s opečeným pečivem.
Bon appetite!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentáře.
Upozorňuji, že nevhodné, urážející komentáře budou smazány.