neděle 20. dubna 2014

Jdeme na to: Hrášková polévka


Připravte si:

  • 500 g zeleného hrášku
  • 3 brambory
  • 1 cibuli
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 0,5 l mléka + 5 lžic hladké mouky
  • sůl, pepř, olej
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou měkké. Poté přidáme hrášek, prohřejeme a odstavíme. Tento základ rozmixujeme a dáme opět na sporák. Jakmile polévka začne vřít, přilijeme mléko rozmíchané s hladkou moukou a pořádně zašleháme metlou. Dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s kopečkem zakysané smetany a s opečeným pečivem.



Bon appetite!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře.
Upozorňuji, že nevhodné, urážející komentáře budou smazány.