Připravte si:
Piškot:
- 5 vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 5 lžic mléka
- 6 lžic hladké mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
Krém:
- 250 g jahod
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 400 ml mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 200 g zakysané smetany (min. 15% tuku)
- opražené plátky mandlí na podávání
Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mléko, mouku a kypřicí prášek. Společně opatrně smícháme s bílkovým sněhem. Těsto vylijeme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 10 minut.
Upečený plát necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Uvaříme pudink ve 400 ml mléka. V míse promícháme zakysanou smetanu s cukrem a poté postupně přidáváme teplý pudink a řádně zašleháme.
Vychladlý plát rozdělíme na tři části. První část vložíme do formy na chlebíček, navrstvíme polovinu krému a posypeme jahodami nakrájenými na drobné kousky. Přikryjeme další částí piškotu, opět dáme krém a jahody a přikryjeme poslední části piškotu. Řez přikryjeme potravinářskou folií, zatížíme a dáme do lednice ztuhnout nejlépe přes noc.
Poté krájíme na jednotlivé porce a každou ozdobíme mandlemi.
Bon appetite!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky za komentáře.
Upozorňuji, že nevhodné, urážející komentáře budou smazány.