neděle 20. dubna 2014

Někdo to rád sladké: Jahodový řez


Připravte si:


Piškot:
  • 5 vajec
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 5 lžic mléka
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
Krém:
  • 250 g jahod
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 400 ml mléka
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 200 g zakysané smetany (min. 15% tuku)

  • opražené plátky mandlí na podávání
Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mléko, mouku a kypřicí prášek. Společně opatrně smícháme s bílkovým sněhem. Těsto vylijeme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 10 minut.

Upečený plát necháme vychladnout.

Mezitím připravíme krém. Uvaříme pudink ve 400 ml mléka. V míse promícháme zakysanou smetanu s cukrem a poté postupně přidáváme teplý pudink a řádně zašleháme.

Vychladlý plát rozdělíme na tři části. První část vložíme do formy na chlebíček, navrstvíme polovinu krému a posypeme jahodami nakrájenými na drobné kousky. Přikryjeme další částí piškotu, opět dáme krém a jahody a přikryjeme poslední části piškotu. Řez přikryjeme potravinářskou folií, zatížíme a dáme do lednice ztuhnout nejlépe přes noc.

Poté krájíme na jednotlivé porce a každou ozdobíme mandlemi.


Bon appetite!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentáře.
Upozorňuji, že nevhodné, urážející komentáře budou smazány.